Verslag internationaal bowlingtoernooi Volendam

Internationaal toernooi DBC Purmerend te Volendam

Een aantal leden van B.C. het Zuiden hebben deelgenomen aan het internationaal bowlingtoernooi in bowlinghuis de Zedde te Volendam. Het werd gehouden van 7 tot en met 9 augustus. DBC Purmerend heeft dit georganiseerd vanwege het 5 jarig bestaan van deze club.  Bowlinghuis bevat slechts 10 banen waardoor op donderdag en vrijdag werd gebowld van smorgens 09.00 uur tot savonds 23.30 uur. Alleen zaterdag was tot 15.00 uur.

De eerste dag was voor de dubbels. Louis wist over 6 games liefst 1205 pins te gooien wat voor hem een persoonlijke record is. Zijn partner, Edwin, presteerde juist het tegenovergestelde,  want hij gooide slechts 849 pins, een persoonlijke laagterecord! Hij moest zich schamen en het was terecht. Annette wist met haar partner Lissa Moity 3e plaats te veroveren. Proficiat !

De tweede dag was voor de singles. Edwin heeft veel beter gegooid en hij wist precies 1000 pins om te vallen. Helaas voor hem kwam hij toch niet in de finale terecht. Louis daartegen zakte ver naar beneden maar had nog voldoende pins verzameld om naar de finale te gaan. Robin wist over 6 games behoorlijk aantal pins te gooien en is zelfs verrassend op de 2e plaats single terecht gekomen. Ook hij, Wouter en Tom  zijn naar de finales (masters) gegaan. Eveneens Annette die vrij constant had gespeeld. Op deze dag waren er een aantal supporters gekomen om een kijkje te nemen. Dit werd door diverse deelnemende leden enorm gewaardeerd.

De derde dag was de finale dag. In de finale wist alleen Annette in de prijzen te komen. Bij de mannen helaas geen prijzen maar ze waren wel prima op dreef.

‘s Avonds was er diner, beneden van bowlinghuis, waar er verrukkelijk eten werd opgediend. Daarna was er prijzenuitreiking en een leuke toneelact van John  van Gelder. Rond 01.00 uur was het afgelopen en het was best geslaagd te noemen.

Edwin Munne

Uitslagen: http://www.dbcpurmerend.nl/international/result.php