Robin van Vliet, nieuwe clubkampioen

Op zaterdag 4 juni 2016 organiseerde BC Het Zuiden het 3e clubkampioenschap met handicap in Bowling- & Partycentrum te Den Bosch. Normaal gesproken spelen wij in Tilburg. Maar het bowlinghuis aldaar is helaas een tijdje geleden afgebrand. Daarom speelden we dit keer in Den Bosch. Dit keer deden 18 van de 19 leden mee (alleen Annemieke deed niet mee vanwege haar gezondheid)

Voor de score berekening werd gebruik worden gemaakt van de handicap uit de dovencompetitie seizoen 2015/2016. Dit bedraagt (195-gemiddelde)* 80% met een maximaal van 70 pins per game. Dus alle leden hadden evenveel kans om clubkampioen te worden. De speelwijze is Europees systeem.

We speelden in de voorronde totaal 5 games. De beste 9 leden mochten nog twee games extra in de finaleronde gooien. Na de 5 games stond Mustapha bovenaan.

In de finaleronde gooide Robin heel goed. Hij gooide zijn laatste game liefst 235. Daardoor wist hij van de 9e in de voorronde naar de 1e plek te klimmen. Dus Robin is de clubkampioen 2016 geworden! Hij had goeie come back. Hennie, clubkampioen van 2015, behaalde netjes, met 3 pinfalls minder dan Robin, de 2e plek. Annette had net als in 2015 wederom de 3e plek veroverd. Daaronder met 13 pinfalls minder op Annette belandde John op de 4e plek. De nieuwkomer Andre veroverde de 5e plek. Ook hier met klein verschil. Mustapha van de 1e in de voorronde zakte naar de 6e plaats. Hij was moe, want hij gooide bijna nooit 7 games achtereen. Het was weer een spannend finale.

1 Robin van Vliet
2 Hennie Rijpert
3 Annette Kieboom

Robin is de 3de clubkampioen geworden! Hij mocht de wisselbeker meenemen plus een gouden medaille en enveloppe met inhoud. Ook Hennie (zilver) en Annette (brons) kregen de medailles en enveloppen.

Het was weer een geslaagde middag en hopelijk kunnen we in 2017 weer terugkeren in Tilburg.