BC het Zuiden 1 kampioen van Nederland!

Wij willen jullie even op de hoogte stellen van het goede nieuws, wij BC het Zuiden (team 1) zijn afgelopen zaterdag in het Zuiderpark te Den Haag voor eerst kampioen van Nederland geworden ( bij dovencompetitie in de Hoofd klasse Trio teams).

 

Bij de eindstand van vorige maand stonden wij 4 punten voor op de tweede plaats van BC Amstelstad. De eerste en tweede game verloren wij met 6 – 0 van Purmerend, en BC Amstelstad won met 4 -2 van BC Rotterdam 2. Bij de tussenstand stonden BC het Zuiden en BC Amstelstad gelijk. Bij de 3e en 4de games moesten wij tegen BC Amstelstad spelen en wij hebben ze met 6 – 0 verslagen. De 3e game wonnen wij gemakkelijk met bijna 100 pins verschil. Bij de 4e game ging het gelijk op. Bij de 10e frame waar wij dubbels gooiden was de beslissing al gevallen. Bij de tussenstand stonden wij nu 6 punten los van BC Amstelstad en toen was al duidelijk dat de beslissing gevallen was, zeker omdat wij ook meer pinfall hadden dan BC Amstelstad. De 5e en 6e game moesten wij nog spelen tegen BC Rotterdam 2. Wij wonnen met 4 -2.

Het is ons eerste kampioenschap sinds de oprichting in 1996. En in 1997 zijn wij bij Dolfijn Bowling gaan bowlen. Dit is een geweldige opsteker voor onze vereniging en we zijn ook heel gelukkig met het feit dat wij 2 juni a.s. het toernooi mogen organiseren, “zeker omdat we nou Nederlands kampioen zijn geworden” , en op jullie steun kunnen rekenen. 

Team 1 bestaat uit Gerard Priems, Frans de Kam, Dick Hakema en Robin van Vliet. In het Zuiderpark speelden Gerard, Frans en Robin.